all i need

Har haft en riktigt bra ledig dag idag. Har i princip spenderat hela dagen med Sara! Kände att det behövdes lite hon och jag time.

Vi började med att åka till en park för att äta lite lunch tillsammans. Där efter åkte vi till poolen som endast låg 1 minut bort för att ligga där och sola och bada. Busig som jag är slank jag med på Saras pool pass så det blev ju gratis. Och gratis är gott har jag hört!
Hur som helst, vi låg där i några timmar innan vi begav oss till Stamford Mall. Hade inställningen att inget skulle shoppas, men det kunde jag visst inte hålla. Vi gick runt där i någon timme tills vi mötte upp Sandra och Rebecca. Alltid kul att lära känna nya människor!
Vi åt middag på California Pizza tillsammans (jag åt pasta) och sedan åkte vi vidare till Darie Queen.

Så summan av kardemumman (eller vad det heter) så var dagen riktigt bra!

Tack och hej söta chey!






ledig dag

Imorse vid 6 tog jag, Jonna och Ryan bilen hem från strandhuset. Pojkarna har vi lämnat lite här och var. Liam hos Erica och Maddox hos grandma Paula. Alltså är jag ledig idag!
När vi kom hem vid 7 gick jag direkt och la mig igen. Somnade om i 2 1/2 timme tills jag kände att det var dags att gå upp.

Nu städar jag på mitt rum (som ni ser i bakgrunden på den första bilden har jag inte packat upp än) och lyssnar på musik! Ska möta upp Sara lite senare för frukost/lunch och sedan ligga vid poolen hela dagen! Känns ganska helt okej ändå!

Föresten igår när jag skulle åka till Walmart för att köpa piller för min värk m.m, så kom det fram 3 stycken under min korta vistelse där (10 minuter max) och sa att dom älskade min tröja! Alla ville veta vart jag hade köpt den och om den fanns i större storlekar. HA! Tji fick dom när jag sa att den var från Sverige.




P.S jag lovar, jag gick inte runt med dom pj-byxkorna när jag var på Walmart!

it's perfect sometimes

Började som sagt att jobba vid 10 idag. Barnen var riktigt bra idag!
Vi har spelat kort, lekt med playdooh, kollat på Nemo, spelat basket och grävt ner varandras fötter i sanden.
Helt plötsligt från ingestans började regnet att vräka ner. Just då var vi inomhus så vi stod i fönstret alla tre och kollade ut. Då fick vi den briljanta idéen att gå ut i badkläder och hoppa i alla pölar. Haha, vet inte vem som hade mest kul, jag eller barnen..Vi hoppade runt i regnet och i alla pölar som fanns, sedan gick vi in, torkade oss och satte på oss myskläder och satte oss med massor av filtar i soffan alla tre tillsammans. Oh vad mysigt det var!

På kvällen kom några från Ryans släkt över och vi alla åt hamburgare tillsammans. I bakgrunden spelades Avicii och de alla pratade om hur de var släkt med honom eller hur det var. Jaja, vi hade en trevlig kväll iallafall.

Nu sitter jag uppe på mitt (bara för inatt) rum och kollar runt lite på facebook och så vidare. Alltid intressant!

Nej, nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen! (Jag är ledig, det ska bli 27 grader och jag har bokat en dejt dag med Sara)

Godnatt min skatt!


Maddox and Liam singing

 


lite av det senaste

I fredags började jag jobba igen. Blev en hel dag, 8-6! 
Vi lekte lite med Saras ena pojke, var på SteppingStones och lekte hemma!

Lördag vaknade jag vid 9, försökte fixa med alla mina bilder i någon timme och sedan vid 11 tog hela familjen och jag vårat pick och pack och åkte till strand huset.
Här spenderade vi hela dagen inomhus då regnet vräkte ner utanför. Tog med Liam till en inomhus lekpark och sen kollade vi på film (nemo, vad annars?) och sedan la jag pojkarna på kvällen. Satt sedan hela kvällen när de hade somnat och uppdaterade bloggen med alla inlägg från Sverige och med bilder. Det tog ju ett litet tag men nu känns det skönt att det är över.

Nu har jag precis vaknat här i strand huset och sitter med datorn i knät nere i vardagsrummet och små kollar lite ibland på OS.
Idag blir det också jobb, från 10-7. Så jag ska ta och fixa mig lite nu och ta det lugnt innan jag börjar.

Tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder då jag har varit alldeles för trött för att ta med kameran överallt. Men det kommer i veckan!

Pusss och Hejs!
 

Torsdag 26 juli

Vid 4:50 var klockan ställd. Men jag vaknade istället runt halv 4 och kände att jag och Patrik kanske kunde gå upp och fiska lite. Det ville han inte, utan han sa till mig att somna om. Lyckades göra det tills klockan ringde och då ville jag inte gå upp längre. Vi gick in till huset och åt lite frukost tillsammans med mamma och M&M.

Väckte uppe resten av släkten, kramades och pussades hejdå och sedan åkte jag och Patrik till Arlanda. Samma som när jag sa hejdå till Carro och Elin, det var inte så jobbigt när jag väl var där, men när jag åkte iväg grät jag som en gris. Det var lite jobbigt!

Kom i god tid till Arlanda så vi satte oss utanför min säkerhetskontroll grej och bara väntade. Det var helt sjukt jobbigt att säga hejdå till Patrik för tredje gången nu på ett år. Gjorde så ont i fingertopparna (får konstigt nog ont där när jag gråter och mår dåligt) och hjärtat att säga hejdå! Vi skiljdes åt och där inne på flygplatsen fick jag sitta i två timmar innan planet lyfte.

Planet var okej stort, inga tv skärmar i sätet tragiskt nog, inget batteri på mobilen och bara en tidning att läsa. Måste jag säga att flygresan var seg?

När jag kom fram var det jätte varmt (jag gick runt i svart långklänning), jobbigt att dra på väskan, allmänt trött, fortfarande lite ledsen efter alla hejdån och lite smått irriterad.
Fick tag i en shuttle bus till Grand Central. Fick sedan ta tåg till Stamford och sedan byta till Wilton.

Väl här hemma var det två jetlegade barn, Keith och Paula och Jonna hemma. De satt vid tvn och kollade på väderprognosen som sa att det var Tornado varning. Där av kunde inte Ryan ta sig hem från NC. Han fick istället flyga till Boston och sedan ta tåg hem. Stackarn.  
Jag åt lite middag och sedan somnade jag vid 8. Skönt att somna i sina egna stora säng!

Onsdag 25 juli

Fick mitt bröd på morgonen som jag hade bett om (polar bröd, ni vet med bubblor på), te och ägg. Vuxen jag kände mig då haha!
På dagen tog vi mammas cab in till stan för lite sista minuten shopping för min del. Fick med mig några deos, två klänningar, en bikini, ett par shorts och två påsar lösgodis. Riktigt lyckad shopping dag tycker jag allt.

Senare på eftermiddagen blev det bad i poolen, drinkar med släkten, åka fyrhjuling och en sista middag tillsammans. Vi fick även för oss sent på kvällen att ut och fiska. Fick ingenting men det tyckte inte Patrik var så konstigt då han sa att dom låg och sov. Men äsh sa jag, det finns säker fiskar som också är ute och simmar ute på kvällen lika mycket som jag brukar vara uppe mitt på kvällen!

Kunde inte fått en finare sista kvällen hemma i Sverige, vädret var perfekt, släkten var perfekt knäppa och min pojkvän var helt perfekt underbar!








 



Tisdag 24 juli

Vaknade upp, åt jätte god frukost som mamma gjort (MUUUMS) och sedan bar jag mig ut på stan för att möta upp Ågge en sista gång. Vi gick till gränden och tog varsin smoothie på Naked Jucie Bar. Det stället har jag saknat!! Träffade massor folk på stan som jag kände. Lite roligt att just dom var där samma dag som jag! Tur man kan ha ibland!
Lämnade av Ågge på tåget och sa hejdå. Gick tillbaka in till stan för att möta upp Ulrika. Hon berättade om hur hon hade haft det med sitt Au Pair liv i San Fransisco och vi catachade upp på en halvtimme. Där efter mötte jag upp Elin och Carro för en sista lunch tillsammans. Åt kinesiskt (eller är det japaskt) och satt där och pratade i några timmar innan de följde mig hem och vi sa hejdå. Det konstiga var att jag inte alls grät för ens de hade gått och jag hade kommit in i hissen. Då kom allting på samma gång. Oj vad jag grät!
Som tur var hade jag Patrik hemma i lägenheten som fick trösta mig.

Efter lite pack och fix tog vi Patriks bil mot Köping för att sova över i min stuga denna gång. När vi kom dit var det middag direkt med hela tjocka släkten och sedan ett dopp isjön och i poolen. Vi stannade inte alls uppe länge denna kvällen utan gick och la oss tidigt då vi båda var helt slut efter gårdagen.



Måndag 23 juli

Sov ut så länge vi orkade, nästan till 11 och sedan gick vi in till stugan (då vi sov i en annan liten stuga på tomten) och åt lite frukost. Patriks pappa och brorsa tänkte egentligen äta lunch när vi kom in, men istället väntade i tre timmar till så vi alla kunde äta tillsammans. I väntan på maten åkte jag och Patrik och spelade minigolf. Jag var sjukligt duktig i början och var faktiskt imponerad över mig själv. Sedan gick mitt bra självförtroende över och det övergick till att bli sämst. Men jag kan ju säga att jag förlorade faktiskt bara med 7 poäng, eller nått..
Vi åt lunch i stugan och sedan åkte jag och Patrik först hem till honom. Hämtade lite grejer och sedan hem till mig i stan.

Där hade min fina mamma och syster gjort i ordning tacos åt mig och mina vänner som skulle komma senare på kvällen. Åh vad gulliga dom är!
Fick besök av Elin, Carro, Linda, Ida och Lovisa från början. Sedan droppade även Adam och Jocke in. Vi alla för festade hemma hos mig och sedan gick vi till Måndagsklubben. Vi hade en riktigt rolig sista kväll ute tillsammans. Himla kul faktiskt. Meeen, till min stora besvikelse så var kebabbaren stängd den kväll, så det fick tyvärr blir medel okej kebabtallrik på citygrillen. Inget jag hurrade över direkt, men det gick ner.

På vägen hem studdsade vi studdsmatta, klättrade upp och satte oss på den fina stora cykeln och skrattade massor. Så himla bra vänner jag har alltså!








Tönt paret




<3


<3

Söndag 22 juli

Vaknade upp lite senare än vad vi egentligen skulle men det gjorde ingenting..
Fick frukost på sängen av min prins (aww vad gullig) och sedan åkte vi iväg till Patriks sommarstuga. Vi åkte först ut till sjön för att möta upp resten av Patriks familj. Vi spenderade sedan hela eftermiddagen ute på sjön och på en lite ö. Åkte vattenskoter, åkte vattenskider (inte jag, bara Patrik) och åkte båt. Var jätte mysigt men lite kyligt ibland när det kom vindpustar och solen gick i moln.

Till middag åt vi på en uteservering ute på en ö som heter Torpön. Aldrig varit där förut men det var faktiskt riktigt mysigt. God mat och fint sällskap.

På kvällen blev det kort spel, chips och cider i stugan. En skön slappar dag helt enkelt!















Lördag 21 juli

Vaknade upp runt 11 och fixade mig lite snabbt. Mötte upp Crille på Wayens för att fika och prata. Sedan gick vi hem till honom och jag fick se hans "nya" lägenhet. Kände själv då hur gärna jag skulle vilja skaffa eget, men det får vänta!

Patrik hämtade upp mig och vi åkte hem till mig och fikade hos grannarna och så vidare. Vid 18 åkte Patrik hem för att fixa sig och förfesta med sina kompisar medans jag stannade hemma hos pappa och fixade mig och åt middag med pappa, Anette och grannarna. Där efter tog jag en buss in till stan, mötte upp mamma och hennes vänninor på storan för att dricka några glas vin och några drinkar.
Senare på kvällen mötte jag upp Ågge, Adam och Patrik och vi hängde lite här och där hela kvällen. Var inte jätte kul kanske men det gick. Fick skratta lite åt min fulla pojkvän så det gick ju bra ändå!

Fick endast två bilder under dagen.


Crills


lyckan som uppstår


<3

fredag 20 juli

Vaknade runt 4 på morgonen och kände mig jätte pigg. (kändes som jag hade tagit en jätte lång nap från 17-22) Började prata med Patrik massor och ville upp och äta frukost egentligen. Han tyckte dock att jag skulle sova istället. Så jag lyssnade på honom och somnade om till 9. Jag gjorde iordningen mig, åt svensk frukost (OBOOOY och rostade mackor med ost på) framför tvn.
Patrik fick agera chaufför idag så han åkte runt på mig och min syster för att överraskas. Första stoppet blev Ljungsbro där jag hälsade på Fia + familj. Stannade där en stund och det blev massor med prat.
Direkt efter det åkte vi in till stan där jag först gick till Lisas jobb och sedan Idas.
Vi åkte sedan vidare till Arkösund till våra grannars land. Där visste jag att min mamma skulle befinnas sig med min Mormor, Morfar, kusiner och morbror. Mamma och M&M visste inte alls om att jag skulle komma så det blev en stor överraskningen för dom. (Lägger upp filmen efter)

Vi spenderade hela eftermiddagen där nere i Arkösund med prat, mat och fika. Vid 17 tog jag och Patrik bilen hela vägen hem igen (ett litet stopp på systemet först som föresten var mitt första) för att fixa oss och sedan ut på middag med pappa och Anette.

På kvällen mötte jag upp Carro, David och Elin och det blev lite drinkar ute. Träffade massor med folk och hade en riktigt rolig kväll. Råkade dock prata lite engelska med bartendern när jag skulle beställa shot:
Jag: Hiii, can I please have a shot?
Han: Ehm.. what kind of shot?
Jag: Eeeh vad som helst!

Han måste tyckt att jag var dum i huvudet, HA!
Sedan låtsades jag även att jag var från USA till några killar som kom förbi. Dom var så sjukt dåliga på engelska också och försökte hjälpa varandra med orden. Hahaha vad kul det kan vara att luras!

Kvällen slutade såklart på det bästa av det bästa: Kebabbaren! MUMS




<3




Min fina kuselin <3


Åkte cab med kusinerna och sis

Myste med kattungarna
 

Wohooo!


Anette och pappsen


Fina gullisman <3


Carro och David


Jockis


Adam


Bästa vän <3

torsdag 19 juli

Jag mellanlandade klockan 12 svensk tid i Amsterdam. Där fick jag sedan vänta i två timmar innan planet till Sverige skulle komma. Gick fort och smidigt faktiskt. Riktigt bra/enkel flygplats och väldigt bra personal!

Vid 16 landade jag på svensk mark. Kom till en helt annan terminal än vad jag är van vid (terminal 2) där jag i panik kollade på alla mina papper om min flygresa ifall jag hade kommit till fel flygplats. Det stod inte någonstans att jag hade valt Arlanda flygplats så jag trodde jag hamnat någon annanstans. Efter att jag äntligen fått tag i min väska och var på väg ut mot utgången såg jag några skyltar där det stod klart och tydligt Arlanda Terminal 2.

När jag kom ut till välkommsthallen stod min underbara syster och pojkvän där och tog emot mig! Var så skönt att krama om båda två så jag grät en skvätt också!

På vägen hem till Linköping stannade vi till på Kolmårdens vildmarks hotell där jag visste att Ågge skulle jobba under kvällen. När jag kom dit frågade jag bartendern ifall det fanns någon som var kock där inne och hette Jonathan. Han kom ut efter en stund och sa: "Han kommer alldeles strax".
Ut kommer Ågge i full kock utsstyrsel och torkar sig precis på sin handduk och öppnar munnen och stirrar på mig. Under våran korta pratstund fick han inte fram många ord och såg inte så jätte glad ut att se mig. Han var helt chockad! Han tyckte jag var taskig som hade ljugit för honom och sånt där haha! Riktigt roligt var det iallafall!

Vid 20 kom vi hem till pappas hus och väntade in honom i 10-20 minuter. När han väl kom var han trött och lite irriterad så det första han säger till min syster (som han tror bara är hemma) är : Vafan har du låst för?
När han väl kommer in med väskor och kassar in i köket står jag där med händerna i sidorna med världens största smile. Han ställer ner sina grejer och säger:
-Vad i helvet gör du här?
Jag: HEEEJ PAPPA!!
Pappa: Amen vaa fan (med världens största suck)

Får iallafall en kram och sen börjar han skratta. Efter ett litet tag går han ut i hallen igen, pratar för sig själv, lägger till ett litet skratt och säge: Jäkla pajas!
Detta släppte han dock inte på en timme heller! Upprepade det hela tiden och förstod inte vad jag gjorde hemma.

Senare på kvällen åkte jag till Elin, Carro och Adam och överraskade dom. Elin måste ha varit roligast då hon var i chock (skrattade/grät/hyperventilerade) jätte länge. Gullis då! (Filmen finns på videoblogg)

Vid 23 kom jag tillbaka hem till pappa och då somnade jag sött brevid min söta pojkvän!

 Fina Carro <3
 

blir galen..

Har suttit hela morgonen och försökt att få mina bilder att rotera men ingenting funkar..Det är tydligen skrivskydd på alla bilder och det går inte att få bort. Är riktigt arg just nu så jag ska gå och fråga dataexperten här i huset (Ryan) snart så han kanske kan lösa det.
Vill ju inte bara lägg upp texter om mina dagar i Sverige. Bilder måste visas också! :)

Hör av mig inom kort!


på hemma plan

Jag är hemma hel och behållen (säger man ens så) och ligger nu i min säng. Resväskan är fortfarande ouppackad och jag är helt slut.
Känner mig lite hängig också på grund av förkyldning och huvudvärk, men det går nog över tills imorgon!

Nu ska jag nanna kudden. Ville bara tala om att jag lever!
PUSSS

Nu bär det av hem

Förlåt för mitt dåliga uppdaterande men ni förstår nog att jag inte har velat spenderat så mycket tid med datorn utan mera med vänner, pojkvän och familj nu när jag är hemma i Sverige! Nu är sitter jag iallafall i bilen med Patrik på väg mot flygplatsen. Landar vid 1 pm så ska försöka skriva lite på kvällen om några dagar iallafall! Önska mig lycka till med flygningen nu bara!


Onsdag

På förmiddagen tog jag med barnen till dairens lekplats där de blev någon timmes lek. Vi åkte sedan hem till Jonna för att äta lunch, packa det sista och leka lite.
Lite efter halv ett åkte vi in till JFK med bilen tillsammans. Jag följde med dom till terminalen och sedan försökte jag hitta till min. Där fick jag sitta i 4 timmar med min dator och mobil utan internet på datorn..Lite segt så att säga. Men det gick bra.
Allting från att visa pass, lämna väskan och gå igenom en sådan där detektor (kallar det lögndetektor) gick jätte bra! Fick dock sitta enda fram till klockan var 22:55 innan planet äntligen lyfte mot Amsterdam!
Bredvid mig fick jag en holländare som lukta äckligt och hade sina ben på min sittplats. Tur att de 6 timmarna gick snabbt ändå!



Elin blir överraskad

 


Framme

 


jag lurades...

Oh hej gott folk! Nu kan jag äntligen avslöja för er...Jag är inte alls i Chicago. Jag är hemma i Sverige.
Förlåt om ni blir sårade för att jag ljög, men var tvungen att överraska många så fick helt enkelt vara tyst om det! Förlåt :)

Ska slänga in några videoklipp sen från de senaste 24 timmarna så får ni se lite!

Nu ska jag på middag med pappa, anette och Patrik. Och sen ikväll blir det uteservering med brudarna och sen utgång! Yej!

Puss och kram!

Framme

Hej hallå! Vi har kommit fram till Chicago och hotellet nu. Trots lite förseningar osv. Fick ju sitta på JFK i 9 timmar eftersom jag åkte med Jonna och barnen dit. Men det kändes himla bra så slapp man stressa och grejer. Nu ska vi ut och uppleva Chicago under dagen och sen ikväll blir det utgång!! Puss och kram


tisdag

Idag har det varit så sjukt varmt ute. Har svettas och svettas hela tiden!
Under eftermiddagen idag åkte vi till Stamford Nature Center. Till min förvåning satt ingen i kassan där man åker in, så vi slapp alltså betala. Där sparade vi några dollar iallafall.
Vi gick runt och matade getter med gräs, lekte i lekparken och hade det allmänt bra i några timmar. Dock märkte jag sedan när vi skulle gå att det stod en stor skylt med: Don't feed the animals! Men det hoppas jag inte gällde för gräs...

När vi kände oss klara där åkte vi vidare till Dariens lekplats. Där träffade jag Erika som jag satt och pratade med ett tag.
Vi kom hem runt fem och när jag såg mina två små lortgrisar (fulla av grus, smuts, gräs) bestämde jag att det är nog bäst att ge dom en dusch. Där efter satte vi på tvn och Jonna kom sedan hem kort där efter. Jag gjorde lite middag och sedan begav jag mig iväg till Ridgefield.
Kvällen spenderades med Jennifer och Lina i parken där vi kollade på en konserten. Varje tisdag är det tydligen en konsert där och det kommer massvis med folk. Det var trevligt iallafall även fast jag inte direkt lyssnade på musiken.

Nu är jag hemma och ja, min resväska står opackad. Borde sätta igång..
Jag vet inte hur det blir med bloggandet imorgon. Jobbar mellan 8-2 och sen åker jag till flygplatsen. Har förhoppningsvis internet där, men vi får se. Annars hörs vi när vi har kommit till hotellet. Vi ska tydligen ha gratis internet. Awesome!


pump it up

På förmiddagen idag var vi i princip inlåsta. Nej det var vi inte, men vi hade ingen nyckel till bilen då Ryan hade tagit med sig den ena till jobbet i NYC och Ryans pappa hade den andra hemma hos sig i Old Saybrook. Vi lekte inomhus då ingen av barnen var på humör för att leka lekar i värmen utomhus. Vi ritade, byggde med sådan där kulställningar, lekte affär osv.
Vid halv tre kom Ryan hem med nyckeln och vi åkte direkt till Pump It Up som var en hall med bara uppblåsbara grejer. Alltså hoppborgar osv. Barnen lekte kanske inte så jätte mycket i hoppborgarna utan mer med personalen. Dom verkligen älskade Maddox och Liam! Haha riktigt roligt att se att dom nästan endast lekte med mina barn också haha!

Slutade lite tidigare än vanligt då familjen skulle iväg på lite ärenden. Jag tog då bilen och åkte och hämtade upp Sara för att sedan åka till Stamford Mall. Fick med mig lite kläder hem som ska användas flitigt!
Vi avslutade kvällen med hejdå middag. Haha töntiga vi är som säger hejdå för att vi inte ska ses på en vecka typ, men sånna är vi, lite små töntiga. God mat och trevligt sällskap var det iallafall!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det sängen. Om jag är pigg kanske jag börjar packa innan jag somnar, vi får väl se!




oväder, resturang och amanda

Som sagt hämtade jag upp Amanda i Darien. Vi hade tänkt att äta middag på en resturang i Stamford som Amanda hade kollat upp. När vi väl kom in i Stamford var i princip alla vägar igenbomade då det hade blivit översvämning under alla broar. (Det har tydligen regnat väldigt mycket idag) Efter att ha försökt hitta flera olika vägar in till centrum gav vi upp och åkte tillbaka till Darien till en resturang där. Tog också ett tag att försöka komma dit då alla vägar var även här igenbomade.
 
Till slut kom vi fram till en mysig resturang. Åt jätte god mat och hade det trevligt!
Vi bestämde oss sedan för att ta med efterrätten hem till Amanda, sätta på en film och sätta oss under filtar. Riktigt mysigt blev det. Vi kollade på 21st jump street och den var lika bra andra gången som första! 

Nu har jag precis kommit hem, och ja, det tog längre tid än vanligt. Regnet verkligen öste ner hela vägen. Gick absolut inte att se mer än 5 meter framför mig! Helt sjukt. Men körde lugnt och försiktigt så nu är jag hemma iallafall!

Imorgon blir det jobb igen. Men denna vecka blir det bara 3 jobbdagar då jag åker till Chicago på onsdag. Sandra åker lite senare så ska sätta mig helt själv på planet! Hur ska jag överleva detta? Jag som är flygrädd också..Jaja får väl hitta någon trevlig amerikan att prata med på planet istället!
Är hur taggad som helst. Ännu en delstat i USA ska prickas av, så flaggan tas med!

Godnatt!






sunday

Vad skönt att ha en helt ledig dag. Jag har gjort så himla mycket idag...Eller? Nej jag har mest legat i sängen, städat på rummet och bara tagit det lugnt.
Skype, viber osv kan väl i princip beskriva hela min dag ganska så bra!

Har precis fixat mig och ska ta bilen till Darien och hämta upp Amanda. Sedan blir det middag och sen senare lite film tittande. Tror även Ida hänger på senare ikväll!

Hörs!

jag vill nog mest bara säga tack

Det här med att vara Au Pair....
Man känner sig så ensam när man först kommer hit. Verkligen jätte ensam! Man känner sig som en jätte liten människa som inte har några vänner alls. Du känner ingen, du har ingenting, du börjar om på nytt.
För att inte bli forever alone söker man upp kontakt med människor i området. (Facebook vad skulle vi göra utan dig?) Sedan bestämmer man att man ska fika (typiskt au pair grej) på Starbucks, något fik i närheten eller Dunkin Donuts. Direkt när man träffas är det första man pratar om är familjen, barnen, arbetstiderna och hur man trivs. (Vi har verkligen ingen annan fantasi)
Man känner direkt om man trivs med personen eller inte. Där efter delar man in de personerna i olika grupper. Folk jag kan umgås med när som helst, folk jag kan träffa någon gång ibland, folk jag kan fika med, folk som bara finns där.

Det finns så mycket konstigt folk. Folk man aldrig skulle ens tänka sig att umgås med hemma. Folk som tar bort en på facebook efter man har träffats en gång. Folk som total ignorerar varje gång man ses när man har träffats en gång redan på en fika. Vi au pairer är lite speciella, några är väääldigt speciella, men ändå går vi ihop (oftast) ganska så bra! Sen finns det såklart mycket bra folk också. Folk man vill spendera varenda minut med och som man kan hitta på saker med när som helst.

Jag har aldrig sagt att jag är normal och att alla går ihop med mig. Det finns säkert folk som tycker jag är en idiot, korkad osv.
Men så många vänner som jag har fått på så kort tid här skulle jag aldrig kunna få i Sverige. Men här sitter vi alla i samma sits, så det kanske är därför det går så bra!?
Sverige är stelt och tråkigt och tjejer kan inte prata med tjejer. Speciellt när man är över 20. Då har alla oftast bildat sina egna kompis grupper, vissa glider isär och andra har sitt gäng kvar efter studenten. Har jag fel eller är det inte så?
När jag kommer hem kommer jag inte vara lika feg/tråkig och inte kunna prata med vem som helst. Då ska jag minsann visa att jag har växt, växt som person till det bättre!

Så tack USA för att du har gjort mig till det bättre, den där bättre människan jag vill vara. Den mer positiva, framåt, trevliga Bea!
Och förlåt för rörig text, visste inte riktigt vad jag ville få ut av det här, men jag vill nog mest bara tacka den som kom på det här med Au Pair grejen. Jag har redan växt som person och jag har bara varit här i 6 månader! (på måndag woho) Så tack igen!


Andra veckan i USA


Miami för tre veckor sedan

birthday party

Så jag har inte rört på mig mycket idag inte. Låg i sängen hela morgonen framför skype och telefonen enda fram tills klockan blev halv 3. Då började jag jobba.
Maddox var bjuden på Saras äldsta barns birthday party, så dit åkte vi på eftermiddagen. Liam fick också självklart följa med.
Dom hade hyrt in två superhjältar (spiderman och captain america), en magiker och en hoppborg. Herregud vilket kalas! Sådan här kalas fick aldrig jag gå på när jag var liten!! Dom lägger ner så mycket pengar och tid på det så det är helt sjukt. Men barnen uppskattar ju det så det är ju kul det!

När kalset var över åkte jag hem med barnen och gick sen in på mitt rum igen. Och här inne har jag varit enda sedan dess, förutom när jag var ute och åt middag med familjen.
Fick fylle samtal av både Patrik och Adam. Kul att ni har de kul i Sverige även fast ni har sämsta vädret. Haha, just sayin!

Ryan var ute i trädgården under dagen och klippte några buskar. Då säger Maddox:
"Daddy is doing a great job, maybe I should pay him?"

Hahah ibland kläcker han ur sig så roliga kommentarer.



friday night out

Så igår kom Jennifer och Lina och hämtade upp mig. Vi åkte sedan till Steak House för att äta middag tillsammans. Super yummy som vanligt!
Där efter åkte vi till Norwalk till en bar där vi stannade hela kvällen. Var riktigt roligt faktiskt. Träffade en polis som inte jobbade som jag satt och pratade med jätte länge. Dock hittade jag på hela mitt liv. Sa att jag jobbade i New York, hade bott i California innan och att jag hette Bina! Ibland när man inte orkar berätta att man är au pair ("wow är du en nanny") är det alltid kul att hitta på lite. Kommer ju inte träffa honom igen så det gör ju inget! Busigt va?

Kvällen slutade iallafall på McDonalds och sen blev det sängen för min del!



fredag

Måste börja med att säga att denna dagen var hundra gånger bättre än igår!
Vädret kanske inte har varit det bästa, men det har ändå varit varmt och skönt!
Började dagen med att gå på bio. Älskar att man nu har en anledning att gå på barnfilmer, annars får man ju hyra dom i smyg när ingen vet om. Hur som helst, vi såg Brave. Den var helt okej. Barnen tyckte dock den var lite läskig, vilket jag förstod. Men dom ville se den igen, så så farligt var det nog inte ändå!

Eftermiddagen blev det Dariens lekplats där jag träffa på Ida. Hennes ena barn och mina barn leker jätte bra tillsammans. Så det är ju kul!

Nu har jag precis kommit ut ur duschen, ska göra mig i ordning inför att Jennifer och Lina hämtar upp mig och vi ska ut och äta och sen någon annanstans. Vi får helt enkelt se vart kvällen slutar!



amazing

Helt sjukt vad duktig hon är! Har sett de här förut men aldrig lagt upp det, så nu tänkte jag dela med mig!


 

dålig dag som räddades av friendly friends och friendlys

Hej goddagens, tjolaho!

Min dag har kanske inte varit en av de bästa. Men så är det ju ibland. Barn är barn!
Vi var på YMCA och badade, barnen lyssnade inte alls så då beslutade jag mig för att ta med dom hem. Det tycket dom inte om, men då får man lyssna så kanske man får vara kvar längre nästa gång. Så enkelt är det! Haha vad bitter jag låter, men nej det var inte så jobbigt, fast ändå var det sjukt jobbigt! Imorgon blir det förhoppningsvis bättre även fast det är fredag den 13e..
Dagen räddades iallafall när jag fick åka till Darien för att äta på Friendlys med Amanda, Kajsa och Ida nu ikväll. Julia var också med en stund tills hon var tvungen att åka tyvärr.

Vi fyra hade det iallafall kul! Massor skratt, prat, glass och planeringar. Super awesome helt enkelt!

Nu ska jag visst städa mitt rum igen. Kläderna ligger överallt och ingenstans. Kanske borde tvätta också så jag ka ha något att ha på mig i helgen, vill ju inte gå runt naken..

Nej ni, vi hörs!


Glömde helt bort att ta kort på min mumsiga banansplit glass, så ni får en halväten banansplit istället!

lista

1. Hur gammal är du om fem år?
25

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Liam och Maddox

3. Hur lång är du?
1,59 ja, jag vet jag är kort.

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Ted

5. Vem ringde du senast?
Patrik

6. Vem ringde dig senast?
Patrik

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
I was already there! ;) 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Det beror vilken mobil man har. Om man har iphone skickar jag hellre sms. Med min amerikanska ringer jag hellre.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Skilda

10. När såg du senast din mamma?
Snart 6 månader sedan :o

11. Vilken ögonfärg har du?
Blågröna

12. När vaknade du i dag?
8:50

13. Vilken är din favoritjulsång?
Mistletoe

14. Vilken är din favoritplats?
Måste nog vara utsikts berget i Sannäs.

15. Vilken plats föredrar du minst?
Sjukhuset och polisstationen

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I Cali eller i Stockholm.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Spöken och mördare.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Måste nog varit någon av alla de galna utgångarna i Miami.

19. Hur stor är din säng?
Jag har ingenaning, det är en queen size iallafall.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Shorts och t-shirt oftast

22. Hur många kuddar har du i sängen?
2, men skulle nog velat ha 3,4 stycken!

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett.

24. Vilka städer har du bott i?
Linköping och nu här i Wilton.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota på stranden, strumpor inomhus och skor utomhus.

26. Är du social?
Tycker jag nog allt jag är, iallafall så försöker jag vara det!

27. Vilken är din favoritglass?
Sandwich och daim helt klart!

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Annanaspaj, (mammas) hallonpaj (anettes) eller jordgubbar doppade i choklad.

29. Tycker du om kinamat?
Absolut! Går alltid ner.

30. Tycker du om kaffe?
Nej jag har ju inte lärt mig det ännu. Men har ju lovat Jonna att jag ska lära mig det detta år. Haha!

31. Vad dricker du till frukost?
Orange Juice

32. Sover du på någon särskild sida?
Alltid så långt bort från dörren som möjligt (alltså längst in mot väggen)

33. Kan du spela poker?
Nej har ingenaning om hur man gör.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja klart. Det är super mysigt!

35. Är du en beroendemänniska?
Beroende av vad undrar jag då? Mat? Ja isådanfall.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Mina fina mormor. Tänk er att hon fick mig som 50 års present. Man kan ju inte få något bättre än en skrikande unge! ;)

37. Vill du ha barn?
Om jag vill! Kanske inte nu direkt men sen absolut!

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och lite spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, då hade jag med all säkerhet svimmat!

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Om jag ser bottnen i havet så kan jag bada där, annars föredrar jag bassängen.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och resor

42. Äger du dyrbara smycken?
Inga super dyra vad jag vet, kanske något man har fått men annars inte.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Glee helt klart!

44. Kan du rulla med tungan?
Som ett korvbröd? För det kan jag!

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Roligaste måste nog vara Elin.S hon kläcker ur sig de mest konstigaste sakerna och man har verkligen aldrig tråkigt i hennes sällskap.

46. Sover du med gosedjur?
Nej det är bara jag och kuddarna!

47. Vad har du för ringsignal?
Någon typisk t-mobile ringsignal.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Njae inte vad jag vet.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Nagellack

50. Flirtar du mycket?
Flirtar och flirtar vet jag inte, jag är bara trevlig!

51. Kan du byta olja på bilen?
Haha, eh nej.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Har inte läst en hel bok sedan jag gick i 8an. Så de kommer jag inte ihåg.

54. Läser du dagstidningen?
Nej

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen?
Haha ja ibland när jag sitter där i min ensamhet får jag till några snygga moves haha.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
KTU 103.5

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
En adress.

59. När var du i kyrkan senast?
När Jossa konfirmerade sig.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Pelle hette han. Världens bästa fysiklärare!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
3 dagar på Putte i Parken.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Elin.G och Carro gjorde en jätte fin scrapbook till mig med fina bilder innan jag åkte. Det var fiiiint!

63. Vad lyssnar du på just nu?
Whistle - Flo Rida

64. Har du varit med i tidningen?
Ja lite här och där. Haha!

65. Vad är det konstigaste du ätit?
Har ingenaning faktiskt.

66. Vem såg dig naken senast?
Någon av brudarna i Miami säkert.

67. Vad är det för färg på din tandborste?
Rosa, annars går de ju inte.

68. Hur imponerar man på dig?
Man ger komplimanger och ger mig ett leende. Haha!

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Mamma

70. Har du någon piercing?
I öronen

71. Din största vinst?
Jag vinner oftast inget större. Mer små saker på Liseberg (små djur eller en chokladkaka)

72. Civilstånd?
Upptagen

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen?
Facebook, blogg.se och bloglovin.

74. Är du fåfäng?
Ja det är jag. Bryr mig om hur jag ser ut och ibland orkar man inte.

75. Ångrar du någonting du gjort?
Om jag ångrar det så skulle ju inte mitt liv se ut som de gör idag. Och jag är nöjd med hur det ser ut.

76. Hur gammal är din pappa?
56

77. Vilket är ditt drömjobb?
Eventmanager eller bröllopsfixare

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?
Åkt som utbyttes student i ett år i USA på high school. Vore super fränt.

79. Vad har du haft för husdjur under ditt liv?
Hund, degusar, katt. Tycker katt kan räknas även fast den inte var våran men den bodde hos oss princip hela tiden.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?
Jag har fobi för poliser
Jag är flygrädd
Jag har spelat frisbee (alltså i ett lag)

81. Svär du ofta?
Har blivit väldigt mycket mindre sen jag flyttade till USA. 

82. Sverige när det är som bäst?
En varm sommarkväll på en klipphäll på västkusten med en kall cider / ett glas kallt vitt vin i handen.

83. Kan du åka slalom?
Jaharå

84. Vad har du ätit i dag?
Flygande Jakob med ris, korv och en glass.

85. Vad har du för utbildning?
Samhällsvetenskapliga programet med inriktning samhäll. Kul ha?

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?
Rumpan

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Magen och höfterna.

88. Vilken är din bästa egenskap?
Jag är skit bra på att mima. :D

89. Vilken är din sämsta egenskap?
Klumpig

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig?
Sånt där kan jag inte. Historiska nej du, ingen gamal person som intresserar mig..

91. Saknar du något?
Ja, personer och saker från Sverige!

92. Är det viktigt att fira födelsedagar?
Egentligen inte. Men för traditions grejen tycker jag det är trevlig.

93. Vad gör dig ledsen?
Sorliga sånger, taskiga människor, när någon dör osv.

94. Vad gör dig glad?
Liams och Maddox dance moves, skratt, familj, vänner, pojkvän och sol!

95. Har du varit gift eller förlovad?
Jag har varit förlovad.

96. Vad ska du göra i helgen?
Jobba, vara med vänner och shoppa!

97. Vad är det knasigaste du gjort?
Hela jag är ganska knasig så jag vet inte riktigt haha.

98. Vad har du för laster?
Har ingenaning om vad det där ordet betyder.

99. Vem är din förebild?
Victoria Beckham

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor?
Tvätta bort mitt smink och sova.

Natti!


au pair möte

Istället för mina två timmar på eftermiddagen blev det fyra vilket inte gjorde mig någonting. Vi lekte istället utomhus hela eftermiddagen, tills jag blev stucken av en geting. Har aldrig blivit det förut (eller mamma sa att jag blev de när jag var liten, men det gills inte eftersom jag inte kommer ihåg det) så jag fick lite halvt panik. Ont gjorde det iallafall!

Vid sex när Ryan kom hem gick jag ut för en powerwalk på en timme innan jag fort fixade mig inför att jag skulle bli upphämtad av Elin! Vi åkte tillsammans till Au Pair mötet som var på någon nyöppnad glass bar som hette Peachwave. God glass iallafall!
Som vanligt, mötet var inget givande. Alla spelar falska mot varandra så det är ju lite tråkigt. Men men, jag har mina svenska kompisar. Dom är himla bra dom ska ni veta!

Elin: Dom tycker säkert att vi är jätte tråkiga som inte ens pratar engelska med några andra.
Jag: Men dom här ovanför oss har ju suttit och pratat brasiliska hela tiden.
Alla: HAHAHAH brasiliska!
Jag: Vad heter de då?
Brasilianska!

Uppps, my bad. Men det är inte så himla lätt att veta alla skillnader!


två av två avklarade

Då är två timmar av fyra avklarade. Har ett litet break nu i tre timmar innan det blir jobb i två timmar till. Helt okej skön onsdag!

Ikväll är det Au Pair möte på någon glass bar i Ridgefield. Åker dit med Elin och Emma och sen möter vi upp Lina så jag slipper åka dit själv och inte känna någon. Tycker faktiskt inte de där Au Pair mötena är så roliga. Går bara dit, skriver på och åker hem oftast. Men det är kanske bara jag som inte tycker om det!

Nu ska jag prata i telefon med Sverige!
PUSS

udda är bra

Det där med min bucket list att se alla reg skyltar i USA..Jag har som sagt kommit en bit på vägen. Men jag har många kvar! Jag vet, det är en udda grej, men sån är jag, UDDA!

Reg skyltar:

Virginia
Connecticut
New York
New Jersey
Maryland
Delaware
Arizona
New Mexico
Texas
Florida
New Hampshire
Washington
Ohio
Indiana
Vermont
California
Georgia South Carolina
North Carolina
Pennsylvania
Montana
Tennessee
Maine
Utah


köttbullar, playdate och skalle-per

Morgonen bjöd på simlektion för Maddox medans jag och Liam kollade på. Vi åkte sedan hem då jag la Liam för en nap-time och lekte sedan med Maddox.
Till lunch gjorde jag köttbullar och makaroner. Smakar inte likadant som i Sverige, men det blev okej resultat ändå!

Vid 1 åkte vi hem till Jennifer för att ha en playdate. Både hon och jag sa att det kändes som 3 veckor sedan vi senast sågs, men det visade sig bara vara en vecka sedan. Haha illa! Men har saknat henne massor iallafall!
Hemma hos Jennifer lekte våra små barn (och vi) i vatten spridaren och med sandlådan. Även fast det var lite gnäll och så hade vi en bra eftermiddag!

När jag kom hem satte jag på mig träningskläderna och power walkade sedan till gymmet. Gymmade i 40 min och power walkade hem igen. Och gissa vem som självklart ska sitta i receptionen, jo den skalliga tränaren. Och åter igen gick han fram och kollade så jag gjorde alla reps ordentligt. Pucko skalle-per!

Nu har jag ätit middag, duschat, bäddat om och tagit hand om alla kläder som låg på golvet! Imorgon får jag en extra timmes sovmorgon och jobbar bara sammanlagt 4 timmar under dagen! Skönt.

Nattii!


måndag

Idag började jag vid 8 och vi tog det lugnt i en timme innan det var dags för Maddox första swimming classe.
Dagen rullade sen på med lekpark, lunch, pussel och lek ute!
När vi satt i bilen på vägen hem från lekparken börjar Maddox prata om hur kul det ska bli att träffa mormor och morfar när han Jonna och Liam åker till Sverige nästa vecka. Liam säger då:
- "No I don't wanna go to Sweden, I wanna go to Miami like Bea!"
Haha knäppa unge, du får jätte gärna stanna kvar här med mig!

Slutade vid 3 och då åkte jag till Walmart för lite bra och ha saker innan jag åkte hem och skypade/pratade i telefon.
Nu håller jag på att städa på mitt rum och måla naglarna. Kanske inte världens bästa kombination då jag märkte att mina naglar ännu en gång har fått repor i sig. Jaja, det är bara att göra om och göra rätt!

Nästa vecka åker jag till Chicago med Sandra (hon från Österrike). Kommer bli så sjukt kul! Har bokat ett helt okej hotell som ligger i centrum. Så där ska vi spendera några härliga dagar tillsammans! Lär bli awesome! Man måste ju försöka se hela USA när man ändå är här!
 
Nu ska jag återgå till mitt målande av naglar.
PUSS


Såg den här cykeln på lekparken. Stackars unge som inte får några riktiga pedaler..Nej för silver tejp och en träkloss löser allt!

en bucket list

Innan jag kom till USA hade jag skrivit ner några små saker som sedan nu har blivit till en hel bucket list.
Det har snart gått 6 månader och än så länge har jag hunnit med ganska mycket ändå! Men allt ska ju hinnas med.

Så här ser iallafall min bucket list ut:

Ställen:
x California
x Miami
x New York
x Boston
x Disney World
x Texas


Att se:
x En kändis
x Times Square
x Frihetsgudinna

x Fotbolls match (Giants)
x En baseboll match
x En basket match
x En hockey match (Rangers)
x Vita huset
x Hollywood skylten

Uppleva:
x Simma med delfiner
x Hoppa fallskärm
x Gå på Justin Bieber konsert
x Gå på collage party
x Dricka ur redcups
x Dricka jelloshots
x Spela beerpong
x Pierca mig
x Tatuera mig
x Åka limo
x Gå på bröllop
x Se en Broadway show
x Försöka se alla registrerings skyltar från USA


söndag - ikea

Igår gick vi till slut på bio iallafall. Det blev "Ted", ni vet den där teddybjörnen som pratar!? Den var kul iallafall!

Idag vaknade jag runt halv 11 då jag till slut drog mig upp för lite frukost och sedan bättre på brännan. Åt lite lunch innan Jonna och jag satte oss i bilen och åkte hem.
Blev erbjuden att följa med Kajsa och Sara till IKEA och det tackar man självklart inte nej till. Där spenderade vi några timmar innan vi åkte hem till mig och såg på Bring It On Again (Den var sjukt dålig).

På IKEA gick vi runt och provade sängar, soffor och kände oss allmänt hemma. Så nu kan jag leva utan Sverige i några månader till! Fick med mig galjar och en spegel hem! Så nu kan jag äntligen spegla mig och köpa massor mer kläder!

Ska hoppa in i duschen och sedan blir det natti natt. Har en lång vecka framför mig!

Puss och Hejs!



Fråga mig inte vad jag gör...


Nomnomnom



Ignorera att jag bara har ett ben och att det ser ut som det ska ploppa ut trillingar från mig vilken sekund som helst.


lördag

På kvällen igår hade vi middag tillsammans och sedan satt vi uppe långt in på natten med massor av skratt och prat. Blev även McDonalds i mitten av natten också!

Under kvällen skulle Erica och Jonna göra något och helt plötsligt säger Jonna:
You get the beer and I get the bajs!
Hahaha tror jag dog lite där ett tag. Det är vad en riktig mamma tänker på i alla lägen. Bajs!

Idag har varit en väldigt lugn dag. Låg ute och solade lite innan regnet kom. Sedan har jag bara varit inne.

Skypade med Sara och uppdaterade varandra lite. Sedan blev det prata med Elin och Carro som var på förfest. Fick även in skype med min syster som är på västkusten och har det bra med mina kusiner!

Självklart blev det lite viber samtal med Ågge, Patrik och mamma också!
Skönt att prata av sig ibland när man ändå inte har något planerat!

Nu ikväll har vi ätit massor till middag. Jag förstår inte att den här släkten/familjen inte är tjocka för herregud vad vi äter! Det är helt sjukt! Sa även till dom att jag inte riktigt förstod det, de skrattade bara och sen sa det: Eat some more Bea.

Det är nog tänkt att några i familjen ska gå på bio ikväll så jag tror nog jag hänger på!
Hörs!

Friday, Friday, I'm in love

Förmiddagen har spenderats några timmar på samma lekpark som igår. Vi kom dock dit en timme för tidigt innan vattenspridarna sattes igång. Men det hade som tur var inte barnet något emot utan de lekte snällt med de andra barnen.
När vi kände oss klara åkte vi hem och då var barnen hungriga. Tog med dom till McDonalds och sedan hem igen.

Nu är jag ledig fram till klockan 4 så jag tänkte ta en lite nap och sen gå ut och gå/springa. Kanske tar mig till High School för att springa på deras löparbana. Grejen är bar att det är typ 30 grader varmt och nästan inga moln. Kommer antagligen vara helt slut sen! Men det kan det vara värt!

Hörs sen!


torsdag

Har varit varmt och soligt hela dagen så jag tog med barnen till en lekpark där det fanns som små vattenspridare. Dom älskade det!
När jag hade ett break så åkte jag in till centrum för att köpa mig ett par flipflops. Så nu kan jag kalla mig själv lite mer amerikanare. (Alla har det här)

Erica och Keith kom ner till strand huset idag efter att ha varit på sin honeymoon. Så ikväll har vi (dom) ätit hummer och haft en trevlig helg tillsammans!

Och föresten, när jag skulle gå ner och bada nu ikväll vid 9 blev jag nypt av en krabba. Haha blev så sjukt rädd att dom trodde jag blev biten av en haj för jag skrek så högt. Haha illa! Det syns inte, men det kändes!

Imorgon jobbar jag igen samma tider! Lite på förmiddagen och lite på eftermiddagen. Lovar att ta kort då, jag var för lat för det idag!

Förlåt för ett riktigt tråkiigt inlägg men jag är för trött, tror jag har öroninflammation också, så ska sova med en vitlök i örat inatt. Yummy!
PUSS

fireworks

Ikväll åt vi god mat och sedan kollade vi på fireworks (anledningen varför jag skriver de är för jag inte orkar leta upp hur det stavas på svenska) i några timmar innan regnet, åskan och blixtarna kom.

Just nu ligger jag uppe på mitt rum med öppna gardiner och kollar ut över havet när blixten slår ner. Åh vad det är mysigt! Synd bara att jag ligger här själv. HA!

Imorgon blir det jobb igen, hoppas det är fint väder bara så vi kan leka i vattnet och på stranden hela dagen!
Puss och Kram!


framåt eller bakom

Vilket håll är det rätta?
Pappret framåt eller bakom?

När jag var liten så blev jag jämt så irriterad på att mormor och morfar hade det bakom. Så varje gång jag var där vände jag på toarullen.
När jag gick in på toan här på strand huset idag var det bakom och då tänkte jag på det! Så vad tycker ni är rätt?

Va inte tråkiga och inte svar nu!



4th of July

Imorse åkte jag, Ryan och barnen till strand huset. Här har vi alltså spenderat hela dagen utomhus! Sol, bad, boll lekar osv är det vi har hunnit med!
Jobbade bara mellan 12-6 men eftersom Ryans föräldrar också var här blev det inte så jobbigt att ta hand om båda!

Just nu sitter jag utomhus på en solstol och kollar på solnedgången. Det är massor människor runt om här i området idag då det är en helgdag för alla amerikanare.
Ikväll firar vi 4th of July så det blir bbq, fireworks och trevligt sällskap hela kvällen!

Tänkte hoppa in i duschen och tvätta av allt saltvatten innan vi ska äta! Höres och synes!



tisdag

Idag har barnen varit överallt och ingenstans. Liam tester mina gränser väldigt mycket just nu. Tror bara han är i den åldern så hoppas det går över snart, haha!
Maddox var bara allmänt grinig idag, men efter att han sov i bilen på vägen hem från Stamford var han glad igen. Tur det!

På förmiddagen idag åkte vi till Dariens lekplats. Där träffade vi Ida och Erika + deras barn.
Ida hade en så himla söt bebis! Ville ha den själv! Fast nej, jag vill inte ha någon bebis, inte nu iallafall! Men den var söt!
Våra barn lekte fint ihop så det var ju skönt det. Är alltid nervös när man träffar andra au pairer och deras barn och jag inte ritkigt vet hur mina barn ska bete sig. För vissa barn klickar dom med direkt, andra inte!

Resten av dagen har spenderats på lekplatsen vid YMCA och hemma.
Nu ikväll gjorde jag även middag åt familjen, så jag kände mig lite duktig!

Hade tänkt att åka till gymmet idag med, men nej jag är fortfarande helt slut från Miami, så jag ska sova nu (försöka iallafall) och sedan upp tidigt imorgon bitti.

Godnatt!



måndag - zoo

Måndag igen och det var bara back to work. Visst var jag trött men det gick faktiskt himla bra!
På förmiddagen lekte vi hemma och sedan gjorde jag lunch som vi packade in i bilen och åkte till Zoo som ligger 40 minuter härifrån.
Vi åt lite lunch, kollade på djur, åt glass och sedan åkte vi hem. Så vi var nog där iallafall 3 timmar!
När vi kom hem tog vi det lungt, lekte hemma och sen kom Jonna hem.

Hade egentligen tänkt att gå till gymmet på kvällen, men nej, bloggen, facebook och sängen lockade lite mer. När jag väl försökte sova så får man fylle samtal från Sverige också så då gick de inte heller att sova. Men tur att någon tänker på en när dom är fulla där hemma i Sverige haha!


Day 4 in Miami

Vaknade upp lite efter åtta och packade ihop det sista vi hade. Alla förutom Kajsa skulle åka till Sea Aqarium under dagen. Vid nio kom våran taxi och det tog endast 20 minuter dit.
Väl där inne så gick vi runt och kollade på massor djur. Hajar, delifiner, klumpar som flöt, fiskar med mer fanns det att kolla på.
Vid 11:15 hade vi bokat delfin simning så då gick vi tre iväg medans Amanda stannade kvar ute i parken.
Vi fick sätta på oss våra våtdräkter och stänga in våra saker innan vi fick instruktioner om vad som kommer hända, hur man ska bete sig med mera.
Till slut fick vi äntligen gå ner i vattnet och det började med att bara klappa på delfinerna och för att sedan ta kort. Mot slutet fick vi även simma med delfinen. Himla häftigt faktiskt!

När vi var klara gick vi för att hitta Amanda och för att se "The Killer Whale Show" som var riktigt häftigt. Så sjukt stort djur som även lyssnar och är tränad. Riktigt häftigt!

När vi kom tillbaka till hostlet gick vi alla ner till stranden för att ta ett sista farväl (haha!) och ta lite kort. Jag och Jennifer tog sedan bussen till våran flygplats.
Planet blev försenad i 50 minuter så vi bestämde oss för att ta car service hem istället för att åka tåg, buss och taxi. Gick fort och smidigt men kom ändå hem runt två på natten.

Vilken bra resa vi hade! Kan ha varit den bästa helgen hitills i USA. Och oj vad jag är glad att jag har träffat dessa brudar! Ni är himla bra ni! <3


 

Day 3 in Miami

Började dagen med att gå till stranden och spendera förmiddagen där. Jag, Ida och Jennifer gick där ifrån lite tidigare då vi tänkte boka för att bada med delfiner. Efter mycket om och men gick det till slut!
Vi gick till Seven Eleven för att köpa med oss lunch och sedan bestämde vi oss för att ta en cykeltur runt om i Miami. Vi började på strandpromenaden och sedan åkte vi lite inne i stan. När våra cyklar gick ut (vi hyrde bara i 2 timmar) gick vi av vid Miami Ink för att kolla både utanför och innanför. Ni som känner mig vet att jag vill tatuera mig så jag frågade vad det skulle kosta och hur länge jag måste vänta med att bada osv. Vet inte om ni vet vem Yojiro Harada är men han var iallafall där och försökte övertala mig att göra en tatuering nu med en gång. Om han lyckades? Njae! Hade gärna gjort det, men med tanke på att vi skulle bada med delfiner dagen efter var det inget alternativ. Det får bli en annan dag!

Ikväll var ju sista kvällen ute så vi var nog alla lite små pepp förutom stackars Jennifer som var lite halv sjuk.
Vi gick till en bar tillsammans med de på hostlet där vi sedan stannade nästan hela kvällen.
Efter mycket hit och dit, fram och tillbaka så slutade med att det var bara jag och Amanda i slutet. Vi dansade in på en ny bar, försökte fånga en kackerlacka på rummet, åt burgare på burgar stället, letade efter försvunna personer, gick barfota överallt, pratade med polisen och sedan vid 5 somnade vi båda två som stockar.
Himla bra kväll ändå!





day 2 in miami

Vaknade upp runt 11 och då hade alla de andra redan gått till stranden. Där spenderade vi hela dagen tills vi gick ut på kvällen!

Vi hade en riktigt kul kväll som började på en bra bar. Där efter fick vi åka Limousine (check på min bucket list) till cluben. Den var en stor jäkla hummer limo och det var riktigt kul!
Cluben heter Cameo och ja, vi översatte det istället till Cameltoe då vi tyckte den var verkligen sjukt dålig!
Efter lite om och men kom vi till ett diner för att äta lite inna vi gick hem.
Vägen hem som bara ska ta 15 minuter tog istället flera timmar för mig och Amanda. Vi dansade, gick runt med våra lightnings och lekte star wars (haha what?) pratade med folk, skrattade, satt ner,  stod utanför ett burgar ställe och dansade i 40 minuter osv. Har inte skrattat så mycket på väldigt länge. Vi hade så sjukt kul!


Cuba killen som visade sig vara ett riktigt jäkla pucko..






 

day 1 in miami

När vi vaknade upp försökte vi åka därifrån så fort som möjligt. Ställde av våra väskor i receptionen då vi inte fick checka in för ens vid 4. Vi åt lite frukost och väntade på att få åka iväg på Everglade tour.
Det var lite häftigt att se aligatorer men kanske inte värt den summan pengar. Men det var häftigt anyway.
När vi kom tillbaka efter turen så gick vi alla ner till stranden för att sola och bada. Där spenderade vi några timmar innan vi gick tillbaka för att få rummet och äta middag.
Lite pre party på rummet innan vi gick ner i receptionen med alla andra på hostlet för att sedan gå iväg till en bar. Kvällen var helt okej men jag och Amanda avslutade den dock tidigare än vad man skulle gjort. Så kan de gå!
 
 



onsdag - miami dags

Jobbade mellan 7:15 - 4 denna dag. Vi gjorde inte så mycket förutom att vara på lekparken i Darien och leka här hemma.
Lite efter 4 mötte jag,Jennifer och barnen upp Jonna och Ryan på tågstationen i Greenwich.Där ifrån tog jag och Jennifer tåget till NYC där vi sedan gick av för att hitta en buss till LGA. Gick jätte bra att hitta även fast vi trodde vi var borta där ett tag, men det löste sig!
Vid 12 kom vi fram till hostlet. Där blev vi in kastade (okej inte in kastade men iväg körda) i en taxi till vårat rum trodde vi.
För det första var det inget rum. Det var en lägenhet.
För det andra såg det inte alls ut som på bilderna när vi beställde.
Och för det tredje låg detta mer än 1 block away from the beach.

Trötta, uppskrämda och irriterade åker vi tillbaka till hostlet och möter upp Amanda och Ida. Efter lite snack osv med de som jobbar där går vi med på att sova i skräck lägenheten en natt för att sedan få vårat rum på hostlet!
Innan vi somnade låg alla och skrämde upp varandra. Kändes ju inte så bra kanske haha!


vad vi fick..


hostlets bild
 

RSS 2.0