Updater number 2

Så vi har klarat oss riktigt bra här i Old Saybrook. Längre ner är det inte så bra! Väldigt många har inte el så de har "shelter" på Old Saybrook High School där man kan duscha, värma sig och ha internet!

Vi har dock lite el då vi har en generator. Inte för att den täcker hela huset men vi kan iallafall duscha och använda mikron! 

Alldeles nyss fick vi även höra att ett träd har ramlat på garaget hemma i Wilton. Inte bra, inte bra! 

Viktigast är att vi lever! Lite tufft men, vi har mat och vatten så vi överlever! 
 

don't take the storm lightly

 


sandy the storm

 


update about the storm

Klockan är snart 2 PM och ännu har inte den värsta stormen kommit. Det har börjat blåsa mycket värre och regnet häver ner. 
Vi har sett på tvn hela morgonen att nedre delen av Old Saybrook (där bröllopet var i sommras) svämmat över på grund av High tied. Det kommer dock bli värre!

Har försökt att sysselsätta barnen hela dagen med spel, lek och böcker. Än så länge är de inte uttråkade.

Puss och kram.

sunday

Vi lever fortfarande, just saying...Min mamma är nämligen super orolig och skriver på facebook var tredje minut och frågar hur det är. 

Vi har ätit god middag tillsammans och skrattat under kvällen!

Keith har x-antal gånger sagt något nytt om stormen och sedan avslutat med :"Don't take the storm lightly". Så nu har vi också sagt det sjuttio gånger och skrattat åt det! 

Och när vi kollade på tv på ett klipp på två personer som surfade på Long Island för att de hade blivit så höga vågor under dagen av stormen säger Paula: "Look at the pingvins". 

Haha, jag känner att de här närmsta dagarna kommer bli fulla med skratt trots att vi är instängda med varandra!
 
 

preperation befor the hurricane

Vi har precis kommit fram till Keiths hus där vi nu ska spendera några dagar (eller fler). 
Eftersom att Sandy (the hurricane) troligtvis kommer att slå till imorgon bestämde sig min värdfamilj att det är mer säkert att åka till Keiths hus där vi har en generator (ifall att strömmen dör) och ett lite stabilare hus!

Packningen ja..Jag tog med mig de viktigaste, kläder, viktiga smycken, viktiga papper, mobilen, pass och datorn ! Har ju massor fina kläder hemma som jag inte ville lämna. Men det får gå!
Hoppas verkligen inget händer nu med huset så att jag inte har något på rummet kvar sen! Viktigast just nu är väl kanske inte att tänka på hus och värdesaker utan mer på människor så att dom/vi klarar oss. Och det tror jag nog inte är några problem!

Hur som helst, vi är här nu och vi har bunkrat upp med vatten, ficklampor och mat! Vi ska nog klara oss ska ni se!



Vinet inne i affären var väldigt utplockat, inte mycket fanns kvar!


Isen var slut.


Och slut var även brödet och vattnet...

boston for a day

Började morgonen klockan 7. Hade endast sovit 4 timmar under natten så var inte så jätte pigg på att gå upp, men det var bara bita ihop.
Efter att ha blivit upp plockad av Emma och Elin drog vi vidare mot Lina för att hämta upp henne och Jennifer.N
Där ifrån tog vi oss till biluthyrningen och sedan begav vi oss mot Boston!
Det tog ungefär 3 timmar, men med bra musik och bra sällskap gick det fort!
När vi kom fram började vi följa "den röda linjen" (Freedom Trail) som skulle ta oss runt om till de viktigaste delarna av Boston. Även fast vi inte följde linjen hela tiden var det ändå väldigt mysig och trevlig stad. Vi gick runt i flera timmar men några stopp för lunch och fika.
Till middag åt vi på en jätte mysig resturang på kvällen innan vi gick tillbaka till bilen.
Bilen hade precis börjat lysa med bensinlampan så vi körde en liten bit innan alla i bilen fick totalt panik. Vi irrade runt i flera minuter innan vi äntligen hittade en bensinmack. Alla andra var stängda! (ja dom stänger konstigt nog flera bensinmackar under kvällarna) Allt löste ju sig till slut men det var lite roligt när paniken utbrast bland tjejerna!
 

Kom hem lite efter 2 på natten och då somnade jag bums i sängen. 





































 

boston

Idag (Lördag) kommer jag och mina snygga brudar dra till Boston över dagen. Där av kommer ingen uppdatering att ske under morgondagen (så ni tror att jag har blivit evakuerad pga av Hurricane), tänkte bara att de kunde vara en nödvändig information.

Nej, ska sussa nu! Sov gott och godmorgon prinsar och prinsessor!



Sandy - the hurricane

Jajamen, en Hurricane är påväg mot oss. Och som sagt ni vet hur amerikanare är här. De gör allting lite värre än vad det faktiskt är. Men denna gång kan jag väl kanske hålla med att det är bäst att göra sig beredd.

Alla el ledningar i USA hänger ovanför marken till skillnad mot Sverige där vi gräver ner (de flesta) Där av kommer denna Hurricane att antagligen blåsa ner massor med träd på alla ledningar och göra att många människor kommer bli drabbade och bli utan el i någon vecka eller liknande. 

Imorgon och söndag kommer nog de flesta åka till affären och bunkra upp med vatten och mat i huset "just in case" man bli fast i sitt hus. Tror nog att våran familj också kommer göra det eftersom vi faktiskt bor ganska "illa" till med massor av träd osv. Vi kommer antagligen bli av med el och kanske vatten. 
Det ska bli spännande på något sätt, men det kommer jag nog inte säga när vi sitter i mörkret sen utan värme och vatten! Men det är lite häftigt måste jag säga!

Sen vet man ju inte, det kanske är så att det överdriver nu igen (som med tornadon), men det är bara att vänta och se. Jag har inga förväntningar! 




friday - library and lots of food

Hade morgonen off så jag beslöt mig för att gymma lite.
Hämtade upp Liam vid 12:30 på skolan. Där efter åkte vi hem en snabbis och åt lunch innan vi åkte till Library. Där spenderade vi 1 och 1/2 timme med att läsa böcker och leka med tåg. Liam tyckte det var jätte kul som tur var.
Runt 3 kom vi hem igen och lekte lite innan Jonna och Ryan + våra gäster (från Sicilien) kom hem. Blev mest lek med dom hela eftermiddagen när Maddox kom hem från skolan. Hade jätte kul och barnen var jätte mysiga!

Vi åt god middag som Marina och Danielle hade lagat. Dock lassade på alldeles för mycket på min tallrik och sa att jag skulle äta (ni ser bilden). Åt självklart inte hela, för herregud vad mycket det var! Men riktigt gott!

Fick lägga Liam och sedan satt vi alla och pratade vid matbordet. Jätte mysig och trevlig kväll! 



Koncentrerad kille!



Söta Halloween barn

Haha, så söt!






Överfull tallrik....

what did you say?

Juuli har precis åkt hem och nu sitter jag här själv och lyssnar på musik.
Vi såg filmen "People like Us" som vi båda har velat se länge (Inte bara för att Chris Pine är sjukt snygg, utan också för att filmen verkade intressant). Den visade sig vara helt okej bra ändå! 

Mitt under filmen börjar Juuli prata finska med mig och ni vet ju hur det låter: "Piknanokii likkämäni neinimen" (typ) 
Jag fattade ingenting och bara satt och kollade på henne för jag trodde hon hade sagt något på engelska. Hon kollade på mig och förstod inte riktigt varför jag inte svarade. Sen till slut sa jag: What did you say?
Inte för ens då inser hon att hon har pratat finska med mig som hon brister ut i ett gappflabb. Haha så himla kul!
Det är inte alltid lätt att ha kompisar med annat språk, men kul är det!

Nu ska jag alldels strax sova! Lite sovmorgon imorgon blir det nog innan jag åker till gymmet. Börjar inte jobba för ens 12:30 men sen jobbar jag till 10 PM. Det ska nog gå galant ska ni se!

Vi höres och synes! 
 

klockren

Grattis till prinsessan som har förlovat sig! Men var det ingen annan en jag som tyckte själva klippet var bara allmänt konstigt?

Bättre blev det när Gina och Danny gjorde parodi på de! Så klockren!


 

Snö

Ingen har väl missat att det snöar i Sverige?
Alla dessa tusen facebook status uppdateringar som:
"Onej det snöar"
"Jag hatar snö"
"SNÖÖ!" 

Jaja vi fattar, det har snöat!
Lite ledsen är jag dock att det var 15 grader här idag och inte ett enda spår av snön. Men men, det kanske kommer runt jul eller något! Vem vet..

Fick iallafall den här bilden skickad av min pojkvän. Ser ju jätte mysigt ut ju tycker jag. Men jag kanske är lite udda.
 

thursday 25 october

Dagen har rullat på bra tycker jag allt!

Vädret är så himla tråkigt just nu så man bli ju så deprimerad! 
Vi har i vilket fall som helst lekt inomhus idag. (förutom den lilla stund vi tog oss ut för att plocka fina löv) Vi har hittat på nya lekar, vi har lekt gamla lekar och vi har varit och handlat på Stop & Shop. 
Nu ikväll stod jag för middagen. Det blev Taco lasange. Riktigt mumsigt om ni frågar mig.

Har precis slutat och nu väntar jag på att sötis Juuli ska komma över då vi ska se film och tjocka till det lite med glass! Lär nog bli trevligt! Känner att jag behöver träna upp min engelska lite så då är de bra med vänner från andra länder! 

Nej ni, nu ska jag kila! Puss och Hej!
 


24 october

Vad skönt det var med sovmorgon imorse. Vaknade dock upp vid 8 och var klarvaken. Men kände mig lite hängig så jag tvingade mig själv att somna om. Det gick bra det också för jag vaknade sedan vid 11:30. 

Hämtade hem Liam från skolan och lekte sedan med honom här hemma. Senare på eftermiddagen kom Jaque + barnen och lekte lite med oss. De stannade även kvar tills Maddox hade kommit hem. Dom lekte bra tyckte jag nog allt. 

Till middag blev det svenska pannkakor. Och oj, vad det var uppskattat av pojkarna. 
Liam: "This is the best pancakes in the world, Bea!"
Maddox: "I love it!"

Slutade för en stund sen och nu gör jag mig mentalt förberedd för ett mördar pass på gymmet med Jennifer.N och Elin! Kommer med all säkerhet vara död ikväll..

PUSS hej!




P.S Jätte dåliga bilder idag, men orkade inte riktigt anstränga mig! D.S

Natthumor

Hahah, dålig natthumor!

"Oj oj oj"



Tuesday - Stepping Stones

Satte Maddox på bussen idag och sedan lekte jag med Liam hela förmiddagen. Han tog en liten nap på en 55 minuter då jag passade på att städa, tvätta och skriva brev.
När Maddox kom hem på eftermiddagen åt vi lunch tillsammans alla tre och sedan begav vi oss till Stepping Stones. Trotts att Maddox sa: "I think that place is so boring, I'm not gonna have any fun.." osv, så var det han som i slutet av dagen sa: "But Bea, I don't wanna go home yet, I'm having so much fun". Ja ni vet ju hur barn är, ändrar åsikt varje sekund. Haha!

Vid 6 slutade jag och då packade jag ihop mina saker och åkte direkt ill sång lektionen. Bestämde mig i sista minuten för att sjunga "Himlen Är Oskyldigt Blå" och det gick faktiskt över förväntan bra. Skönt det!

Internet har strulat sen igår kväll men nu äntligen fick Ryan igång det igen. Så nu blir det update på både det ena och det andra.
Sovmorgon imorgon till 12:15! Wooho!

Tillägnat till dig mammsen


Pojkarna fuskade lite när de gick fel väg i labyrinten!

monday

På morgonen började jag med att få båda barnen till skolan och var sedan ledig i tre timmar. Hann inte göra så mycket förutom att städa osv.

På eftermiddagen lekte vi hemma hela dagen. Jennifer.M + barn kom över och hälsade på en liten stund innan vi åkte till Maddox soccer. Eftersom vi har besök från Sicilien den här veckan så följde de + Ryan med och kollade på träningen.
På kvällen hann jag med en snabbis på gymmet med Jessica och sedan äta sjukt god middag hemma med familjen + gästerna. Dom är väldigt väldigt trevliga men dom har lite problem med engelskan så man kan lätt missuppfatta varandra, men jag tyckte allt att det rullade på bra!

Senare på kvällen hängde jag hemma hos Jennifer.M med Jaque (en au pair från Brasilien) hela kvällen. Riktigt mysigt var det!


Sunday - Little Italy and SoHo

Ännu en jätte bra dag inne i City med Victoria.
Idag bestämde vi dock oss för lite sovmorgon innan vi hoppade på tåget i Westport vid 10.
Vi tog subway till Brooklyn Brigde och där ifrån irrade vi runt i Little Italy och Soho. Vi fönster shoppade (titta men inte röra) åt lunch, gick bredvid en kändis (som jag inte kommer på namnet på nu, men jag berättar imorgon), fikade, fönster shoppade lite till, och fikade igen. Blev väldigt mycket benträning idag, men det ser vi bara som ett plus då vi stannade och fikade två gånger haha!
Sa hejdå till Victoria vid Madison Sqaure Garden och sedan vandrade jag själv till Grand Central för att ta tåget hem. Vi har haft en riktigt bra helg tillsammans! Jätte kul verkligen!
5 minuter efter jag hade kommit hem till Wilton dök mina fina Miami kompisar upp (vi saknade dock dig Kajsa!) för lite "get togheter"! Nu dröjer det dock ett tag tills vi kan ses alla igen! Men det står vi ut! 

Somnar vilken sekund som helst, men jag måste ju göra min syster (och alla er andra som tittar in varje dag) nöjd och glad genom att uppdatera minst, MINST en gång om dagen! Så varsågod! HA!





Hej, här kommer liket!



Sockerbit





En helt vanlig lördags kväll

 


saturday - a day in the city

Vilken bra dag vi har haft tillsammans.
Började med att vi åt "frukost" på DD innan vi begav oss till tåget. 
När vi kom in var det bara att traska mot Times Sqaure där vi skulle köpa Broadway biljetter. Vi fick tag i två stycken till "Spiderman, turn off the light" klockan två idag. Vi spenderade då våra timmar innan på lite shopping (onej bea gjorde det igen...), lunch och bara strosade runt!

Spiderman showen var helt sjukt grymt. Alla skådespelare, all ljussättning, kulliser, ja allt var grymt! Rös sjuttioelva gånger! Om ni kan, så se den!

När showen var klar åkte vi direkt hem. Sedan dess har jag jobbat. Eller jag har lagt barnen rättare sagt. Liam har dock inte velat sova, men nu till slut lyckades han somna!

Jag och Victoria ska kolla på film nu tänkte vi. Bara en myskväll tillsammans! 
Imorgon blir det mer New York. Lite SoHo har vi nog tänkt att hinna med. 

Och nu till lite bilder:
























friday

Började dagen med lite jobb. Tog båda barnen till skolan och sedan åkte jag direkt till gymmet! 
Ni vet min gamla PT tränare (Skalle-Per), han var där idag. Han sa att han inte hade sett mig på ett tag och att de var kul att ses igen. Han hade dock tappat två tänder såg jag, men frågade aldrig varför. Men det bevisar ju bara att han är sådär läskig och farlig som han ser ut. 
Under min timme där kom han fram två gånger när jag körde styrka och kollade så jag gjorde rätt samt små pratade lite. Han sa bland annat att han hade sett mig ute och PW flera gånger. Haha!

På eftermiddagen lekte jag med Liam tills Maddox kom hem. Då lekte vi alla tre. Blev bland annat Fia med knuff och Dinosaurie leken. Den går alltså ut på att vi springer runt i hela huset och gömmer oss för en köttätande Dinosaurie som jagar oss. Haha det är så roligt att se dom sådär uppjagade och påhittiga!

När jag slutade på kvällen brummade jag fort iväg till South Norwalk för att ta tåget in till city. Mötte upp min efterlängtade vän Victoria (som jag jobbade med på Sagoland) på Times Sqaure och sedan gick vi och åt middag på mitt favvo ställe. (Ruby Tuesday)

Vi kom ganska nyss hem och det är bara för oss att hoppa i sängen nu, för imorgon väntar en dag i city och sedan jobb på kvällen. 

Puss godnatt!







favorit just nu


pics

I eftermiddags gav jag mig ut på en promenad på 1 timme och 40 minuter. Tog massor kort på onödiga saker och lyssnade på bra musik. Men nu får ni iallafall se lite hur en liten del av Wilton ser ut! Det är faktiskt lite mysigt om jag ska vara ärlig! 

På kvällen åkte jag över till Juuli i Darien för att se på film. Först valde vi en som vi trodde skulle vara bra, men när vi insåg att de var pratande djur och början var super dålig, bytte vi till "That's my boy". Tyckte faktiskt den var bra!

Nu ska jag alldeles strax sussa. Jobb står först på schemat och sedan på kvällen ska jag möta upp en efterlängtad tjej, Victoria! Hon ska spendera helgen med mig, och jag tror inte det kan bli annat än kanoners!











Verkligen? Only in america..


Ser ni något svenskt?








18 october

De senaste dagarna har varit lite sega. Har inte hänt något speciellt utan vi har bara lekt hemma. 

Igårkväll kom Jennifer.M över på kvällen och vi sörjde lite med glass och ananas samtidigt som vi kollade på gamla bilder. Sånt är alltid mysigt!

Imorse började jag vid 9. Jag och Liam pusslade, spelade soccer, målade och pusslade lite till i två timmar tills jag slutade. Då åkte jag hem till Elin där Lina och Emma hade gjort soppa. Riktigt riktigt god var den! Jennifer.N och Elin var självklart också där!
Slappade lite framför tvn med OTH (som jag aldrig brukar se) innan jag åkte iväg till Norwalk för att få pengar tillbaka för min mobil box. Väldigt trevliga och sa att jag absolut skulle få tillbaka mina pengar imorgon när managern var där. Skönt det!

Nu har jag precis skypeat lite med mammsen och Jossa och nu har jag Patrik i telefonen. Ska alldeles strax ge mig ut på en PW med kameran så jag kan bjuda på några fina höstbilder. Vad tycks om de? 

Ae, men vi hörs!


shine bright like a diamond

Min dag började vid 6 när jag började jobba.
Barnen vaknade inte för ens 7 dock. Gjorde i ordning båda barnen för skolan och var sedan ledig mellan 9:15-12:30. Hämtade upp Liam på skolan och vet ni vad? Han hade målat och klippt en teckning enbart för mig. Blev så himla glad i hjärtat att han hade tänkt på mig i skolan och hade frågat om han kunde få göra det till mig. Oh min lilla gullegris!

När båda hade kommit hem blev det lek, inomhus och utomhus, massor med måla, böcker och sånt där.
Maddox hade soccer på eftermiddagen och sedan var det bara hem för en dusch och lite middag. Jätte trötta barn la sig ner direkt. Maddox hade lite problem med att sova och efter ett tag gick han upp till dörren och viskade: "Bea, can you please tuck me in and make that bag?"
Varje gång jag lägger barnen stoppar jag in deras fötter under täcket som att de ligger i en lite påse. Så har alltid mamma gjort på mig och jag tycker de är super mysigt. Maddox tycker också det är super mysigt så han ville att jag skulle göra de på han igen!
Gick dit och bäddade ner honom och pussade på han och sa goodnight. Vet ni vad jag får till svar?
Maddox: "Bea, you know what? I love you" Oh mitt hjärta brast lite! Fina fina gullunge!
När de båda hade somnat städade jag i ordning huset och plockade lite innan Jonna och Ryan kom hem.
 
Har precis skypat med min underbart fina pojkvän. Vill inget annat än hem till honom just nu! Det är han jag berättat allt för, slänger min skit på, gråter ut och skrattar med. Han är allt, mitt allt!
 
Nu: sängen.

 Även Jessica var på soccer idag för att kolla på sitt värdbarn!


sunday

Vi kom hem till Nikolina vid halv 6 på morgonen vilket betydde att jag bara skulle få 1 och 1/2  timmes sömn. Men inte klagade jag för det.
Vid 7 satte jag mig på tåget in till city och tog sedan taxi in till GC. Där efter tåg till South Norwalk och byta till Wilton. Kom alltså hem runt halv 10 imorse. Började jobba en halv timme senare och sedan dess har dagen bara rullat på. Vi hade inte gjort alls mycket utan mer lekt lekar, ätit, kollat när Giants och Patriots spelat, och så vidare.
Alltså inget speciellt!

Hann springa iväg på Au Pair möte lite snabbt idag också. Skrev i princip bara upp mig och åkte hem sen.

Fick lägga barnen idag igen och slutade sedan efter det.
Nu har jag äntligen blivit klar med allt uppdaterande som skulle göras så nu ska jag sova! Eftersom jag knappt har fått 2 timmars sömn.

Godnatt, Puss och HEJ!
 

Alla svenska Au Pairer!

Bilden är lånad från Linas blogg!
 
 

saturday

Vaknade upp av att Elin ringde (mitt personliga alarm) och väckte mig. Har ju som sagt ingen mobil och då alltså inget alarm.
Hur som, slängde i mig lite frukost och gjorde i ordning mig. Jessica kom och hämtade upp mig och vi tog oss tillsammans till Harlem där vi hade våran första Washington DC class. Från 10-4 hade vi class med ett x-antal andra okända au parier. Kan ju inte säga att jag var glad att vara tillbaka till skolbänken när vi redan första lektionen får massor med uppgifter att göra. Men men, man får ju en gratis resa så jag ska väl egentligen inte klaga.
Dagen rullade på och rätt som det var var vi tillbaka i Wilton. Keith och barnen var inte hemma och alla kompisar skulle jobba. Kände mig jätte sugen på att gå ut i NYC, och lite sådär hastigt och lustigt så blev det en spontan utgång.
Tog tåget med tyska tjejen Johanna in till city. Där ifrån letade vi oss fram till Nikolinas lägenhet. Tog ett tag men till slut kom vi äntligen fram. Där var Amanda och Ida redan. Efter några timmar där åkte vi in till city igen och sammanlagt under kvällen var vi på två clubar och dansade som bara den. Och vet ni vad?
Amanda och jag har ju "a thing" för lightnings (som vi hittade i miami) och helt plötsligt från ingenstans så fanns det på en av clubarna. Överlyckliga tjejer! Så den viftade vi med för fullt under kvällens gång. Vi lyckades dra med den hem också som tur va!
 
Riktigt bra spontan utgång!
 

friday

Började morgonen med att få båda barnen till skolan. Maddox hade PJ-day i skolan så det var bara för honom att välja den bästa PJ's han hade och sätta på sig den. Det blev den blå med elefanter på.Han var lite nervös för att "what if the other kids dosen't have theire PJ's on Bea?" Men efter att ha försökrat honom om att alla barnen på skolan kommer ha det och att hans lärare hade skickat mail om det litade han på mig och tyckte det skulle bli en kul dag i skolan.
Skjutsade Liam till skolan och sedan åkte jag hem. Skypade med Victoria, Patrik, Pappa och Jossa lite på min lediga tid innan det var dags att hämta upp Liam.
Han och jag lekte lite här hemma med alla möjliga saker tills Maddox kom hem.
Då blev det lek innan vi satte igång filmen som var dagens present från Jonna och Ryan. La båda barn och sedan slutade jag.
Elin kom och hämtade upp mig och vi körde sedan mot Jennifer.M. Där var redan Lina, Jennifer.N, Amanda och Ida. (Självklart Jennifer.M också) Vi åt massor med gott och kollade på filmen "What to expect when you're expecting".

En bra kväll med fint sällskap!



hejsvejs

Har tyvärr inte tid att uppdatera om dagen då jag måste slänga mig i sängen nu med en gång.
Men imorgon efter min class, då blir det ett inlägg, eller två!

PUSS godnatt!

Beauty and the beat

Äntligen, musik videon är här! I love it!


thursday

Började denna morgon med att jag försov mig. Eftersom jag inte har någon väckarklocka skulle Jennifer.M ringt och väckt mig, men hon var upptagen just den tiden och ringde en halvtimme senare när jag egentligen skulle åkt iväg (Hihi, tycker om dig ändå).
Hur som helst så kom jag iallafall fall iväg lite senare hem till Elin där jag sedan följde efter henne och Emma i bilen till Norwalk. Där åkte vi till en tatuerings studio där redan Lina och Jennifer.N befann sig. Bamdamdam tänker ni..Nej inte var de jag som tatuerade mig, men mina vänner gjorde. Blev så himla fint så!

Åkte hem lite innan de andra för att jag började jobba vid 1. Vi åt lunch tillsammans med Keith innan Jennifer.M + barn kom och vi åkte tillsammans iväg till Stamfor Nature Center. Vädret var super fint, sol, inga moln och lite små kyligt! Barnen hade jätte kul tillsammans så det var ju bra!

När vi kom hem åkte jag och barnen + Keith direkt till Outback Steakhouse (mitt favorit ställe) för att äta middag. Blev dock ingen steak denna gång, utan kyckling. Men det var riktigt gott det också!
Kom hem och då blev det sängen för båda barnen direkt. Där efter slutade jag.
Jag tog med mig mig själv och mitt svullna allergiska ansikte till starbucks för att möta upp fyra fina vänner där vi bara satt och pratade.

Nu är jag åter hemma igen. Sitter och skypar med Patrik samtidigt som jag försöker blogga. Kanske inte är den socialaste mot honom då, men de får han ta haha! Och nu undrar ni förstås varför han vill skypa med mig mitt i natten. Jo för på hans jobb så sitter han i en lastbil i sisådär 4 timmar och väntar på nästa uppgift och då kan han lika gärna skypa med mig. Vilket jag tycker är awesome!
Nej ni folk, nu ska jag sussa.
Men imorgon hörs vi!
Godnatt!

Denna bilden är tillägnad Lina : Köpa hääääst.

En söt pajas vän! <3

October, 9th and 10th

Tisdagen gjorde jag ingenting alls. Började jobba vid 3 och tog sedan hand om barnen till 6. Blev mest lek inomhus faktiskt.
Åkte direkt till min sång klass och kom inte hem för ens efter 10. Känns som att våran lärare mest pratar bort lektionerna istället för sång övningar osv. Jaja, det kanske kommer snart!
Glömde helt att vi skulle ha med oss några låtar vi ville sjunga till lektionen, så jag fick sjunga "The Rose" ännu en gång framför klassen.
Om ni har några tips på sånger som jag kan sjunga säg de gärna till mig då. För jag har sång torka just nu..

Idag började jag 7:15 med att göra lunchboxes till båda barnen och få de färdiga till skolan. Vid 9:15 var jag hemma igen och hade ett break på 3 timmar innan de var dags att hämta hem Liam.
På eftermiddagen åkte jag iväg och postade min mobil. Den ska äntligen in på repartion. Skickade mobilen i en liten box som sedan ska till Kansas och tillbaka på 72 timmar. Så vi får väl se när jag återser min fina mobil. Just nu är jag mobillös och hänger därför ganska mycket hemma så folk kan nå mig på datorn eller hem telefonen. Men det funkar ju det också!

Resten av dagen med barnen blev de lek inomhus då ingen riktigt kände för att gå ut. Blev lite pussel, lite sagor, lite kurragömma, kull osv. Det gick bra det med. Åt himla god middag och sedan var det nighty night för barnen. Tog väl kanske 20 minuter innan båda barnen hade somnat, så det var ju helt okej.
När jag slutat åkte jag till gymmet för att möta upp Elin och Jennifer.N. Vi pushade varandra igenom ett 45 minuters gym pass. Och jäklar vad skönt det kändes efteråt! Riktigt bra!

Nu har jag hamnat i sängen, bytt lakan, städat bort alla kläder osv. Nu är det bara ett problem kvar. Sova...Ska försöka att somna innan 1. Men det lär ju inte hända...

Aja, godnatt!

Bjuder på en bild från i sommras på mina fina pojkar!

Oct 8th

Skulle börjat min morgon med lite gym. Men nej jag kände att sängen var skönare när jag endast hade sovit några få timmar inatt. Gick inte upp för ens 11 och då hoppade jag in i duschen.

Sa hejdå till Jonna och Ryan innan jag åkte iväg till Stamford Mall. På vägen dit i en kurva va mina vänster hjul putte lite över på den andra sidan av vägen. Visste självklart att jag kunde få mötande trafik och när jag såg bilen svängde jag tillbaka med båda hjulen till min fil.
Kvinnan i andra bilen tutar för fulla muggar och vänder sedan om för att följa efter mig. När vi kommer till stopp ljuset åker hon bredvid mig och drar ner rutan och börjar härja på mig. Säger att jag kör som en idiot och att jag borde verkligen inte ha ett körkort och hej och hå. Det hela slutar med att hon backar bilen, skriver av mitt registreings plåts nummer och åker iväg..Vad ska hon med det till tänkte jag! Har inte gjort något fel, höll hastigheten och allting. Ingen såg heller och ingenting hände med bilarna. Trött jag blir på människor ibland!

Kom fram till Stamford Mall och fick åka runt i 10 minuter innan jag hittade parkerings plats. Köpte mina nödvändigheter och åkte tillbaka hem igen.
Jag började jobba vid 3 och då gick vi ut och lekte innan vi åkte till Maddox soccer.
När vi kom hem väntade massor av mat. Då menar jag verkligen massor med mat. Keith är så himla duktig på att laga och ja, det smakade riktigt gott!
Jag la barnen och sedan slutade jag. Har sedan dess legat inne på mitt rum och planerat lite på "turné bea" som inträffar nästa år. Kommer blir himla grejt!

Inga bilder idag inte. Kanske inte imorgon heller då jag bara jobbar 3 timmar. Vi får se hur det blir!
Pusss hejs!
 
 

lazy sunday

Vid åtta ringde klockan och då tänkte jag att det var dags för skype-time. Grejen var att ingen var inne, så jag lät den va inloggad och somnade sedan om en timme tills Sara ringde. Ni vet hon den där som bara åkte hem efter att ha varit här i två år, som numera bor i Umeå? Den Sara pratade jag med!
Där efter blev det viber samtal med både Carro och mamma innan jag kände att det var dags att gå upp.
Åkte iväg hem till Elin med 4 andra fina tjejor. Lite prat och sånt innan vi åkte till diner. Slängde i mig lunchen och brummade sedan iväg med min super snabba bil till New Caanan. Hade bokat tid vid två!
Började med ansikts massage / rengöring. Det var som att vara hos tandläkaren förutom att jag var lite mer naken och låg väldigt bekvämt. Ni vet den där stora saken som är på vänster sida när man är hos tandläkarn med massor av instrument. En sådan sak fanns det där. Dock inte saker till tänderna, utan till ansiktet. Men det var lite coolt att uppleva små apparater istället för en hederlig svensk ansikts massage där de bara använder händerna.
När jag var klar fick jag "swedish massage" i 30 minuter.
Gick sedan ner till nedervåningen igen och fick pedykir samtidigt som en annan tjej gjorde manykir. Kände mig lite som en prinsessa när alla hela tiden kom fram och passade upp mig! Fixade till kudden, gav mig vatten, gav mig tidingar osv. HA! Ja det var himla trevligt det!

Åkte hem och bytte om innan jag tog bilen till Jennifer. Vi åkte sedan tillsammans till Danbury för att möta upp de andra flickorna som hade varit på bio. Blev dock ingen Cheescake Factory som planerat utan istället åkte vi tillbaka till Ridgefiled för gamla hederliga 50 coins. Det smakade ju bra det också!

Nu är jag hemma igen. Jonna var precis inne och lämnade lite presenter till barnen som de ska få varje dag när de är borta. De åker nämligen till Sicilien imorgon för bröllop! Jag stannar hemma med pojkarna och farfar. Det kommer nog blir himla bra det också tror jag. Han lagar ju otroligt god mat, så att svälta kommer jag ju inte behöva vara orolig för!
Nej, nu ska jag försöka sova! Natti!



P.S Det var även två fina tjejer (Jennifer.N och Elin) med ikväll som jag inte fick något kort på då Jennifer.M är sämst på att ta kort. (Sorry honey) D.S

the x factor

GRYM kille!


College Football

Imorse åkte jag till Emma där de andra tjejerna redan befann sig. Vi tog sedan billen till Yale för att kolla på Amerikansk College Football.
Förstår inte varför vi i Sverige inte har sådant här! Vore ju skit kul att hela skolan involverade sig!
Hur som, det var massor med college folk där. Snygga som fula, unga, som äldre. Det var i vilket fall som helst riktigt kul att se på det!

När vi kom tillbaka hem till Emma igen åt vi lite lunch tillsammans innan vi skiljdes åt. När jag kom hem pratade jag med Ågge på viber och nu sitter jag i sängen och funderar på vad jag ska göra för kul ikväll. Blir väl ingenting antar jag.
Förlåt att jag har låtit som deprimerande på sista tiden. Det går över snart, jag lovar!


friday, friday

Jobbade hel dag idag. Dock hade jag bara Liam hela förmiddagen men sen runt 4 kom Maddox hem och då jobbade jag fram till klockan 6.
Jag och Liam har ägnat dagen åt spel, pussel, städa och Stepping Stones. Har faktiskt varit en ganska bra dag trots att han ibland var som ett litet monster, men vi hade kul ändå! Inga sura miner på en fredag inte!

När jag slutade slängde jag fort på mig träningskläderna och for till gymmet. Jätte skönt att de knappt var några där, men så brukar det ju vara på fredag kvällar också.
Nu har jag precis kommit ut ur duschen och lagt ner all den rena tvätten i byrån. Har verkligen ingenaning om vad jag ska göra ikväll..Får väl ligga här och dumglo.
Hörs sen!


 

torsdag

Började vid halv ett idag med att hämta upp Liam på skolan. Där efter Maddox från bussen. Vi åt lunch tillsammans och lekte hemma i några timmar innan Jonna kom hem för att ta med barnen till "svenska mammor" grejen.
Jag själv fastnade framför spotify och youtube innan jag tog tag i mig själv och åkte till gymmet.
När jag kom hem gjorde jag lite middag till mig själv för att sedan duscha och sätta på mig myskläder och åka till Elin där även Jennifer.N var. Vi såg på "Home alone 2". Var så kul att vi alla tre samtidigt sa Aj, oj aaah, ooh osv när tjuvarna fick saker över sig eller ramlade. HA!

Nu har jag landat i min säng och ska alldeles strax sova. Imorgon jobbar jag hel dag och sen är jag ledig hela helgen. Det var ett tag sen det hände sist!

Natti!

Jag bjuder på en jätte smexi bild från i lördags på mig, Elin och Jennifer.N!
 
 

du är stark

Stay strong!


4 oktober

Började vid 8 och lämnade som vanlig av Maddox vid bussen.
Jag och Liam lekte hemma lite innan vi åkte på hans soccer! Faktiskt lite kul att se de två tränarna kämpa med att få alla (8) 3 åringar att lyssna. Haha, men dom är duktiga!
På eftermiddagen stannade vi bara hemma med lek, pussel, spel, måla osv.

När jag slutat slängde jag mig direkt i bilen till Branchville för att möta upp Jennifer, hennes mamma och hennes moster på Little Pub. Där åt vi och hade en trevlig kväll tillsammans. Alltid lika kul att träffa folk från Sverige som står någon här nära! Dom var iallafall riktigt roliga, och ja, jag vet nu var Jennifer har fått sina blonda gener ifrån, HA!

Kom hem och satte på Gossip Girl och fastnade framför 4 avsnitt innan jag stängde av och gick ner till mitt rum. Ska alldels strax somna, men om jag känner mig själv så fastnar jag väl framför någon bröllops video på youtube. Har verkligen fått "a thing" för bröllop nu, och ja, jag har nog bestämt mig för mitt framtids yrke!



monday & tuesday

Ja jag vet, jag uppdaterade inte igår. Kände inte alls för det, men nu så..

Igår jobbade jag några timmar på morgonen innan båda åkt till skolan. Jag tog mig till Norwalk till T-Mobile för att fixa min mobil (stora sprickor över hela skärmen). De sa dock att de inte gjorde det där så jag fick helt enkelt ta mig till RadioShack. Där köpe jag en box med ett paket inuti för 106 dollar!! Och det täckte allt och tar endast 72 timmar. Awesome. Hur mycket kostar det egentligen att fixa en skärm i Sverige?

Åkte hem och började kolla på Gossip Girl för att göra Amanda lite stolt. Det får bli höstens serie som jag ska nörda helt enkelt nu när jag ska gå på alla Gossip Girl kvällar hemma hos Amanda framöver!

Vid halv 1 hämtade jag hem Liam och sedan hämtade vi upp Maddox. Blev lite lek här hemma, på lekplatsen och sedan var det dags för Maddox soccer.
På kvällen låg jag bara hemma i sängen och kände inte för att göra något alls!

Idag blev det några timmar jobb på morgonen innan båda åkt till skolan. Åkte hem och sov i två timmar mest för att jag ville och för att jag endast sovit 5 timmar inatt.
Hämtade hem båda och då blev det lunch och lite lek innan vi åkte till Stamford för att lämna av Maddox till Jonna. De gick till doktorn för att ta av Maddox "gips" medans jag och Liam åkte hem.

Ikväll har jag varit på min första class på college. Tycker det är lite coolt faktiskt!
Det var en himla salig blanding på människor där men det gick ju bra det med. Och faktiskt så sjöng jag solo. Känns som mitt självförtroende har växt ganska mycket här då jag nog antagligen inte hade gjort det sådär första gången i Sverige. Men jo, det gjorde jag! Fick beröm och ja, jag blev lite stolt över mig själv! Förlåt att jag skryter så mycket, men ja jag blev glad! Det kommer bli riktigt roligt där de närmsta veckorna tror jag nog.

Inga bilder kan jag bjuda på från dagarna, hoppas ni förlåter mig!
 

TW <3

Hade precis lagt mig och skulle sova när mobilen helt plötsligt vibrerade till. Tog upp den och kollade och vem hade inte skrivit till mig om ingen mindre än Tyler. Oh vad glad jag blev att han svarade! <3

 

att längta hem

Den här månaden (september) har varit riktigt jobbig faktiskt. Jag har nog kanske inte riktigt varit mig själv och ja, jag vet nu vad anledningen är.
Har läst många au pair bloggar och det brukar vara hemlängtan som spökar runt den 8-9 månaden. Och ja, jag befinner mig i min 8e, alldeles strax i min 9e månad så det stämmer ju in. Jag har längtat hem till kalla ruttna Sverige. Och bara för att jag ville veta vad det är exakt jag längtar hem till skrev jag lite, och det här är vad jag kom fram till.

Det är det här jag längtar hem till:

På mina lediga dagar vill jag komma hem till min mormor och morfar och var sådär halv töntig som man kan vara ibland, sätta mig vid deras piano och spela lite medans man hör knarret i golvet i hallen där morfar går förbi och visslar medans mormor står i köket och lagar mat. 

Ibland vill jag komma hem till pappa där jag kan sitta på mitt rum vid datorn och höra hur han sitter i vardagsrummet och gapflabbar åt parlamentet. I reklam pauserna går han till köket för han blir så förbannad att det är så många pauser, för att sedan komma tillbaka till soffan med en köttbulle macka. 

Jag vill gå in i min systers rum och ta kläder när jag inte har något själv att ha på mig och sedan få skäll på kvällen att "den skulle ju faktiskt jag ha idag". Skratta åt henne när hon helt plötsligt börja hjula eller stå på händer då hon är uttråkad. Tjata på henne att det är faktiskt hennes tur att diska då jag gjort det hela veckan.

På helgerna vill jag gå upp på morgonen i lägenheten och sätta mig med täcket i soffan för att kolla på vänner och höra hur mamma kommer hem med träningskläder och världens bästa humör säga "godmorgon älsklingen, jag har köpt lite nybakat bröd".

På kvällarna vill jag fixa mig, äta tacos med vännerna, förfesta lite och sedan gå ut på krogen och dansa tills stängning. Där efter vill jag gå till Kebabbaren och ta en mellan kebabtallrik. MUMS!

Dagen efter vill jag vakna upp bredvid en super pigg pojkvän som ger mig tusen pussar och tvingar mig upp för att "vi kan inte ligga här och glo hela dagen".

Ja, jag tror nog minsann att jag längar hem lite. Inte till Sverige, men till människorna (och maten!!)! Men vet ni vad? Jag trivs här just nu! Jag har så himla fina vänner här, himla bra familj och allt känns bra nu faktiskt!
But still something is missing, and that is you guys! <3



Happy 1st birthday

Bestämde igår att idag får jag sova hur länge jag vill och sen får jag se vart dagen tar mig. Och det var precis vad jag gjorde. Vaknade runt 11 och tog mig ut på en PW på 1 och 1/2 timme. Kom hem, duschade av mig och satte mig sen i bilen till Jennifer. Svängde förbi Stop & Shop för att köpa blommor och födelsedags kort innan jag åkte hem till henne. Hade blivit bjuden på 1 års kalas hos Jennifers lilla bebis (som numera inte är en bebis längre)!

Innan kalaset började klippte Jennifer håret på mig. Och herregud, det känns så skönt att ha fräsht hår igen. Super duper tack återigen fina du!
Vid tre gick vi ner, åt massor med tilltugg, lekte med barnen, var sociala och åt tårta. Tårtan var amazing. Nästan precis som en svensk riktigt tårta! MUMS!

Senare på eftermiddagen gick vi upp på Jennifers rum och hängde där hela kvällen. Fixade hennes Iphone, kollade youtube klipp osv. Vi hade inga planer utan vi bara va. Så himla skönt! En trevlig dag med min ytterst trevliga vän! Love you! <3

Har rensat hela rummet igen på kläder som låg slängda här och där (varför är det alltid så?) och nu ska jag sova. Vi hörs imorgon!

Natt hej!


RSS 2.0